Groep 1/2

Een dag in groep 1/2

We beginnen de dag met een korte inloop, d.w.z. dat de kinderen meteen als ze binnenkomen aan de slag gaan met materialen die klaar liggen.

Na zo'n 20 minuten gaan we in de kring voor de dagopening. We zingen een welkomstlied, bekijken de kalender en het weer en we bespreken wat we deze dag gaan doen aan de hand van dagritmekaarten.

Dan gaan we plannen op het digibord. De kinderen kiezen zelf, of er staat al iets klaar wat de juf voor ze gekozen heeft. We gaan werken met ontwikkelingsmaterialen of spelen in de bouw hoek of in de huishoek, knutselen, computeren, in de zandtafel spelen en nog veel meer.

We werken met thema’s. Ongeveer elke vier weken kiezen we een ander thema. Alle lessen staan in het teken van dat onderwerp.

Na het werken/spelen gaan we in de grote kring. Daar doen we een taal of rekenactiviteit, muziekles, verkeer, drama, etc.

Ondertussen mogen de kinderen op een zelf te bepalen tijdstip hun fruit en drinken nuttigen aan de speciaal hiervoor bestemde fruittafel. 

Bij mooi weer gaan we buitenspelen en bij slecht weer gaan we gymmen.

Er worden spelletjes gedaan of we gaan met materialen aan de slag zoals hoepels. Een andere keer worden er klimtoestellen uitgezet.

De middag bestaat uit een kring, werken/spelen en buitenspelen of gymmen.

We vinden het erg belangrijk dat Uw kind zich veilig voelt op school en dat de  sfeer in groep goed is. In onze klas zijn de kinderen spelend aan het leren van elkaar en met elkaar.
Wilt U meer weten over onze groep en de school, kom dan gerust een kijkje nemen.

 

Groetjes meneer Daniël en juf Letty

Groep 3/4

Welkom!

Leuk, dat je in groep 3 / 4 komt kijken. Je kunt hier zien en lezen, wat wij zoal in deze groep doen.

Dit schooljaar zitten er 9 kinderen van groep 3 en 11 kinderen van groep 4 bij elkaar.

Zo ziet onze dag eruit:

We beginnen de dag altijd met het wensen van een goedemorgen.

Daarna hebben we leesfeest: een van de kinderen leest een stukje voor uit een leesboek. Nu doet allen groep 4 dat nog, maar over een tijdje gaat groep 3 ook meedoen met het leesfeest.

We kijken naar de Dag van Vandaag: wat  is er vandaag in het nieuws.

Dan gaat groep 4 stillezen en zelfstandig rekenen maken; in groep 3 doen we dan Veilig Leren Lezen en schrijven. Daarna is het wisselen van groep: groep 3 gaat zelfstandig werken en groep 4 krijgt instructie. Ook na de pauze werken we op dezelfde manier: afwisselend per groep instructie en zelfstandig werk. Tussendoor is er nog gelegenheid om extra hulp te vragen. Alle taken staan op het bord. De kinderen in groep 4 werken op tablets bij taal, spelling, woordenschat, technisch lezen en rekenen.

's Middags hebben we wisselende activiteiten, zoals, wereldorientatie ,verkeer, handvaardigheid, tekenen, muziek, enz. Deze activiteiten doen we veel gezamenlijk, maar wel met eigen werkbladen.

Daarnaast heeft groep 4 natuurlijk nog technisch en begrijpend lezen.

We willen op de Vrijhoeve bekijken of we kunnen gaan beginnen met Engels voor alle groepen. Op dit moment zoeken we naar de goed methode voor onze school.

Groep 3 mag bij ons nog regelmatig met de lego, de blokken, constructiemateriaal, enz. "spelen"

Op woensdagochtend hebben we Gym in Zidewinde.

Er gebeurt natuurlijk nog veel meer in onze klas, zoals o.a. werken aan projecten en feesten.

Dit is maar een korte indruk van onze groep!

Groetjes

Betty Jansen en Marion van de Veerdonk

 

Groep 5/6

Welkom in groep 5/6!

Wij zijn een leuke, hardwerkende groep van 20 kinderen. In de klas is het vaak heel  gezellig en we leren veel van en met elkaar.

In de ochtenden werken wij aan rekenen, spelling, taal en begrijpend lezen. Met behulp van onze tablets leren wij op ons eigen niveau! We werken aan onze eigen leerdoelen en houden onze vordering bij. Naast het volle programma wisselen we de lessen af met leuke activiteiten, een denkspelletje of wat beweging.  
In de middagen werken we veel aan onze thema’s. We startten dit jaar met het thema weer en klimaat en zijn nu druk bezig met het thema eerste hulp. Tijdens dit thema krijgen wij verschillende gastlessen en leren we veel over het lichaam. Ook onderzoeken wij welke lichaamsdelen we kunnen missen en waarom dat zo is. Daarnaast is er in de middag ruimte voor creativiteit. Vooral onze dramalessen zijn om te gieren!

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom eens kijken in onze groep!

Groetjes groep 5/6

Groep 7/8

Welkom in groep 7/8!

Wij zijn een gezellige groep van 28 kinderen. Voor een groot deel van ons is dit het laatste jaar. Ook wel spannend dus! In de jaar maken we ons al klaar voor de middelbare school en groep 7 mag daar al van meegenieten. Zo werken we met een weektaak. Hierbij moeten we onze taken zelf plannen en zijn we daar zelf verantwoordelijk voor. Handig, want dat hebben we later ook nodig. 

Een dag in de klas ziet er ongeveer zo uit:

In de ochtend werken we aan taal, rekenen en spelling. Maar ook de actualiteit vinden wij erg belangrijk. We kijken het nieuws en bespreken de belangrijkste dingen. 

Na de lunch hebben we tijd voor begrijpend lezen, verkeer, Engels maar uiteraard ook voor handvaardigheid en tekenen. 

Dit jaar gaan we ook werken in thema's waar we veel mee bezig zullen zijn. Loop vooral een keer binnen om onze thematafel in de aula te bewonderen! 

Naast al het werken zorgen we samen ook voor gezelligheid en vinden we het belangrijk om samen één groep te zijn. Ook al zijn het eigenlijk twee klassen door elkaar. 

Wij kunnen jullie aan het einde van het jaar in ieder geval alles vertellen over Weerwolven... Ons favoriete spel! 

Groetjes, groep 7/8