Even voorstellen

Op deze pagina stellen alle medewerkers van basisschool de Vrijhoeve zich aan u voor. 

 

Directeur: Hanneke Buisman

 Afbeelding1

Vanaf 12 april ben in directeur ad interim bij basisschool de Vrijhoeve.

Nadat ik heel lang geleden de PABO heb afgerond heb ik eerst gewerkt bij een reclamebureau voor “Melk. De Witte Motor”.

Daarna ben ik gaan lesgeven.  Ik ben begonnen op basisscholen in Amsterdam. 

Vervolgens ben ik directeur geworden op een school in IJmuiden. Na enkele jaren heb ik de overstap gemaakt naar de positie van interim-directeur, voor zowel de basisschool als bovenschools en een keer ook als hoofd onderwijs voor een Amsterdams Stadsdeel.

In 2009 ben ik met mijn man naar het buitenland gegaan, alwaar ik ook als directeur en leerkracht gewerkt heb op de daar aanwezige Nederlandse school.

Terug in Nederland, in 2017, heb ik mijn werk als directeur a.i. weer opgepakt.

Ik vind het heel erg leuk en uitdagend om op bs. De Vrijhoeve te werken en samen met het team de leerlingen een prachtige en succesvolle leertijd te geven op de school.

Samenwerkingspartners - Kunstkwartier

Intern begeleider: Maud

thumbnail Pasfoto Maud Veraa

Ik ben Maud Veraa en dit schooljaar start ik voor het eerste jaar op Bs de Vrijhoeve. Op de school zal ik twee dagen werken als intern begeleider. Ik zal voornamelijk op maandag en donderdag aanwezig zijn. Naast mijn werkzaamheden op Bs de Vrijhoeve zal ik ook drie dagen werken op Bs Pieter Wijten in Waalwijk waar ik ook intern begeleider ben. 
 
Ik heb de afgelopen 4 jaar gewerkt op Bs Pieter Wijten als leerkracht en 1 jaar als intern begeleider.  Ik heb onwijs veel zin in deze nieuwe uitdaging op Bs de Vrijhoeve. Ik hoop u alle snel te mogen ontmoeten. Mocht u voor mij een vraag hebben zou u altijd naar de school kunnen bellen of mij mailen. Mijn mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 
  
Met vriendelijke groet, 
Maud Veraa
Samenwerkingspartners - Kunstkwartier

Conciërge: Jan

DSC02049 3

Ik ben Jan. Een aantal uur per week ben ik conciërge op basisschool de Vrijhoeve. Ik woon in Diesen met m’n vrouw en twee teckels Dirk en Dorientje. Mijn hobby is paardrijden (aangespannen), dit doen we met de hele familie. Hiermee doen we ook mee aan Crosswedstrijden. Ook lees en knutsel ik graag.

Ik ben de trotse opa van mijn eerste kleinkind Evi en de tweede is op komst.

 

Samenwerkingspartners - Kunstkwartier

Administratief medewerker: Eefje

eefje

Hallo allemaal,
Ik ben Eefje Smits en per 1 maart als Administratief medewerker binnen Leerrijk! begonnen.
Op maandag en dinsdag ben ik te vinden op BS Baardwijk en op donderdag- en vrijdagochtend op BS De Vrijhoeve.
Voorheen heb ik o.a. 16 jaar met veel plezier binnen een grote zorgorganisatie gewerkt, waar ik ook verschillende ondersteunende functies heb gehad. Die dynamische omgeving en het directe contact met mensen, past goed bij mij en is iets wat me ook hier weer erg aanspreekt. 
Samen met mijn vriend Carlo en zoontje Dax woon ik in Waalwijk. In mijn vrije tijd ben ik veel buiten; ik wandel en kampeer graag. Daarnaast vind ik klussen erg leuk. Die hobby's combineer ik dan weer in het bouwen & opknappen van campers en caravans.
 
Mocht u vragen hebben, spreek me gerust aan of stuur een email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ik hoop iedereen snel te ontmoeten!

Samenwerkingspartners - Kunstkwartier

Groep 1/2 leerkracht: Daniël 

 Danil

Hallo,

Mijn naam is meneer Daniël.

Samen met juf Tessa en juf Ellen ben ik verantwoordelijk voor groep 1-2.

Ik vind het belangrijk dat kinderen met plezier naar school gaan en ik lever graag een bijdrage aan een succesvolle start van hun onderwijsloopbaan.

In mijn vrije tijd zwem en lees ik graag.

Ik ga regelmatig naar een theatervoorstelling en volg de ontwikkelingen op het gebied van onderwijs, mindfulness, minimalisme en tiny houses.

Samenwerkingspartners - Kunstkwartier

groep 1/2: Tessa

Tessa

Hallo, 

Mijn naam is Tessa Kwik. Ik ben 44 jaar en woon samen met mijn man en 2 kinderen (Robbe 12 jaar en Lise 10 jaar) in Ravels. In mijn vrije tijd wandel en fiets ik graag (MTB), verder speel ik tennis en houd ik van lezen en creatief bezig zijn.

Dit wordt mijn derde jaar op de Vrijhoeve. Daarvoor was ik een gediplomeerd maatschappelijk werkster en trainer. In 2012 heb ik de keuze gemaakt te stoppen met werken om me volledig te richten op het moederschap. Inmiddels gaan mijn kinderen naar school wat mij de ruimte gaf om me weer te richten op mijn carrière. Ik ben weer gaan studeren en heb ik 2018 het PABO-diploma gehaald.

Ik ben als vrijwilliger verbonden aan de school van mijn kinderen. Ik ben lid en voorzitter van de ouderraad. Ik ben lees- en kriebelouder geweest en gaf ik huiswerkbegeleiding.

Ik ben zeer idealistisch en positief ingesteld. Ik krijg terug van collega´s dat ik kinderen echt zie, positieve energie heb, creatief ben, oplossingsgericht en ik ben betrouwbaar. Dit maakt de overstap naar kleuters een logische stap voor mij.

Mijn overtuiging: ‘Iedere leerling leren op zijn eigen manier te leren’. Ik wil kinderen ruimte geven om te laten ontdekken wat ze wel of nog niet kunnen, een growth mindset-stimuleren en reflectief vermogen ontwikkelen. Mijn waarden: Respect, Vertrouwen, Eerlijk.

Ik werk op woensdag en donderdag. Aarzel niet om me aan te spreken als je meer wilt weten en/of vragen hebt. Je mag me ook altijd mailen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hartegroet,

Tessa

 Samenwerkingspartners - Kunstkwartier

Onderwijsassistent groep 1/2 en groep 3/4: Ellen

Ellen
Hallo, 
Mijn naam is Ellen van den Hout- van Lier. Ik ben 30 jaar en samen met mijn vriend heb ik 2 zoontjes. 
Ik ondersteun op maandag, dinsdag en donderdag in groep 1-2 en groep 3-4. 
In mijn vrije tijd sport ik graag en ben ik ook bezig met het maken van foto's.
Mocht u vragen hebben dan kunt u mij mailen ; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
We gaan er een leuk schooljaar van maken! 

Samenwerkingspartners - Kunstkwartier

groep 3/4: Christy 

 

Christy

Hoi, 

Ik ben Christy Westerlaken en werk sinds 4 jaar met veel plezier op Basisschool De Vrijhoeve! Na wat jaren in groep 5/6 mag ik dit schooljaar werken met de kinderen in groep 3/4. Het leren lezen staat in deze groep centraal, maar er is ook genoeg tijd over om te werken met de thema’s, creatief bezig te zijn en af en toe een spelletje te spelen.

Naast het lesgeven in groep 3/4 neem ik zitting in de medezeggenschapsraad van onze school. Ook ben ik talentcoördinator en zorg ik met de leerkrachten voor het beleid en de uitdaging voor kinderen die wat meer aankunnen.

Vanaf november woon ik samen met mijn vriend Jeroen in Waalwijk. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te koken en te bakken, ga ik graag uit eten en winkelen doet het ook altijd goed! In de vakanties ga ik het liefst op reis naar nieuwe bestemmingen. Sevilla en Taiwan staan voor komend jaar op de planning! 

Mocht u vragen hebben, kunt u mij bereiken via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Samenwerkingspartners - Kunstkwartier

groep 5/6: Cassie

 

Cassie

Hoi, 

Ik ben Cassie Rutters en dit jaar weer leerkracht van groep 5/6 na drie jaar groep 7/8. De tijd vliegt want ondertussen is dit alweer mijn vijfde jaar op basisschool de Vrijhoeve. Time flies when you are having fun!

In principe ben ik iedere dag voor de groep te vinden maar één keer in de twee weken neemt juf Betty het op woensdag over.

Samen met mijn vriend Kevin woon ik in Waalwijk. In mijn vrije tijd ben ik graag in de sportschool te vinden en hang ik daar aan de gewichten. Ook winkelen en lekker uit eten gaan vind ik leuk om te doen. Verder ben ik altijd op zoek naar leuke nieuwe spellen die ik dan met m'n vriendinnen kan spelen.

Wanneer u vragen heeft kunt u mij bereiken via : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Samenwerkingspartners - Kunstkwartier

groep 7/8: juf Marloes

 

Hoi allemaal,
 
Ik ben Marloes Maas. Dit jaar sta ik met veel plezier in groep 7/8. Naast het werk ben ik vaak buiten te vinden. Je ziet me misschien wel eens hardlopen, want dat doe ik bijna iedere dag. Ook ga ik vaak wandelen, geocachen of ben lekker bezig in mijn eigen tuin. Daarnaast maak en luister ik enorm graag muziek, ben ik soms lekker creatief bezig en lees ik ook graag. Ook hou ik van gezellig kletsen, dus loop gerust eens bij me binnen.

Samenwerkingspartners - Kunstkwartier

vaste vervanger: Betty

 Betty

Hoi,

Ik ben Betty Jansen, woonachtig in Kaatsheuvel.

Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen en 2 kleinkinderen. Zo’n 17 jaar werk ik nu met veel plezier op De Vrijhoeve; een kleine school met een gezellig, enthousiast team.

De afgelopen jaren heb ik groep 3 en 4 onder mijn hoede gehad.

Na zoveel jaar full-time te hebben gewerkt, leek het mij ook wel fijn om wat meer vrije tijd te hebben: wij gaan graag op vakantie en weekendjes weg!

De school en vooral de kinderen helemaal loslaten, kan ik nog niet.

Dit jaar ondersteun ik groep 5/6 van Cassie. Ik sta om de week op woensdag in de groep.

Daarnaast neem ik gedurende het schooljaar de DMT en AVI toetsen af. Ook assisteer ik graag bij de activiteiten/feesten op school.

Zo ben ik toch nog betrokken bij het wel en wee van de Vrijhoeve.

 

Samenwerkingspartners - Kunstkwartier

buurtsportcoach donderdag: 

 

 Jeroen

Hallo allemaal, 

Ik ben Jeroen Stijns, 30 jaar en woonachtig in Eindhoven. In oktober 2013 ben ik afgestudeerd als leraar lichamelijke opvoeding aan Fontys Sporthogeschool. Door mijn passie voor de buitensport, ben ik lang actief geweest binnen de buitensport sector. Mijn intentie om terug te keren in het onderwijs is er altijd geweest. Vandaar dat ik een jaar geleden de keuze heb gemaakt voor het Beweegburo. Waardoor ik komend schooljaar het genoegen heb om op donderdag de gymles te verzorgen op de Vrijhoeve. Naast de lessen op de Vrijhoeve zal ik ook actief zijn op andere basisscholen in Waalwijk en ga ik het buurtsportcoach team van Waalwijk versterken. In mijn vrije uren probeer ik zoveel als mogelijk buiten te zijn. Denk hierbij aan mountainbiken, klimmen, skiën en hardlopen.

Ik heb enorm veel zin en ik hoop jullie allemaal snel persoonlijk te kunnen ontmoeten. 

 

Samenwerkingspartners - Kunstkwartier

TSO

 

Hallo,

Mijn naam is Vera, 26 jaar en woonachtig in Sprang-Capelle.

Ik verzorg het overblijven en werk als invaller op school.

In mijn vrije tijd studeer ik voor pedagogisch medewerker , ben ik te vinden in de sportschool en spreek ik graag af met vrienden.

Ik vind het belangrijk dat de kinderen plezier hebben tijdens de lunchpauze en al hun energie kwijt kunnen voor dat ze weer de boeken in moeten.

Als het weer droog is zijn we heerlijk buiten aan het spelen maar als het regent dan zijn we binnen te vinden. Daar kunnen ze knutselen , kleuren of een spelletje spelen met elkaar.

Mocht u vragen hebben spreek mij gerust aan als u mij ziet lopen op school.

 

Samenwerkingspartners - Kunstkwartier

Taalimpuls

Ine

Beste ouders, 

Op de meeste basisscholen in de gemeente Loon op Zand en Waalwijk wordt Taalimpuls gegeven. Het doel van Taalimpuls is woordenschat en taalbegrip bij kinderen vergroten. Kinderen in groep 1 - 2 en 3 voor wie taal moeilijk is, leren spelenderwijs in een klein groepje nieuwe, belangrijke woorden en oefenen taal op een speelse manier. Zo wordt spreken en begrijpen van taal gemakkelijker voor uw kind en gaat het beter in de klas. Per week bezoek ik 1x uw school.

Mijn naam is Ine van Bilsen-Voets. Ik ben vanaf 1983 werkzaam in het onderwijs. Gestart als kleuterjuf, daarna leerkracht, Intern Begeleider en nu Taalondersteuner.

Wellicht kom ik u binnenkort tegen op één van de scholen of komt uw kind enthousiast thuis met een verhaal, liedje of spelletje vanuit de Taalimpuls begeleiding. 

 

Samenwerkingspartners - Kunstkwartier

Bovenschoolse maatschappelijk deskundige: Carin

carin.png
 
Hallo allemaal, 
 
Ik ben Carin Boerma en mij zie je regelmatig op De Vrjhoeve vanuit mijn rol als bovenschools maatschappelijk deskundige. Ik ondersteun scholen van Leerrijk bij het organiseren van de sociale veiligheid. Zo ook bij de Vrijhoeve. 
Sociale veiligheid is een breed begrip met verschillende onderdelen en als die goed georganiseerd zijn, zorgt dat er mede voor dat kinderen zich veilig en fijn voelen op school. 
Een paar voorbeelden: 
 
Signaleren; Op de Vrijhoeve wordt gewerkt aan preventie, bijvoorbeeld zodat tijdig in beeld is wat er speelt en wat er nodig is als een kind het lastig heeft. Daarvoor is het belangrijk om goed te observeren, te signaleren en te registreren als er opvallend gedrag gezien wordt. Hierbij ondersteun ik door het bieden van teamscholing bijvoorbeeld. 
Vervolgens is het ook van belang dat het duidelijk is wie benaderd kan worden bij de verschillende vragen die spelen. Op de Vrijhoeve is daarvoor een kernteam aanwezig waarin verantwoordelijkheden verdeeld zijn over een coördinator pedagogisch klimaat, een coördinator meldcode en een vertrouwenspersoon. Samen hebben zij geregeld overleg en geven zij de sociale veiligheid vorm. Ik sluit aan bij het overleg om mee te denken over de taken en waar nodig ook over vragen rondom de leerlingen die spelen. 
Casuistiek; Soms lopen dingen thuis niet zo lekker en hebben kinderen daar op school last van. Als de situatie thuis complex is, is het soms fijn als er deskundigen zijn die kunnen meedenken of meepraten. School kan mij benaderen om in zo'n situatie mee te denken. Dit kan op anonieme basis zijn, maar kan ook in gesprek met ouders erbij. Dit laatste heeft uiteraard altijd de voorkeur, maar er zijn ook wel eens vragen waarbij niet ouders, maar vooral school advies wil hebben. 
Dit zijn zomaar wat voorbeelden van onze samenwerking. Ik werk heel graag in het team van de Vrijhoeve en zal hier in ieder geval nog dit hele schooljaar te vinden zijn. 
 
Samenwerkingspartners - Kunstkwartier
Mediaconsulent : Eveline
bieb

Hallo allemaal,

Mijn naam is Eveline Glorius en ik ben lees- en mediaconsulent op basisschool De Vrijhoeve.

Nadat ik in 2017 de pabo afrondde, besloot ik verder te studeren aan de master Jeugdliteratuur in Tilburg. Daarna kon ik mijn kennis en ervaring uit beide studies combineren in mijn huidige functie bij de Bibliotheek Midden-Brabant.

Ik ben dus veel bezig met mijn liefde voor (jeugd-)literatuur, maar mijn vrije tijd besteed ik graag aan yoga, het kijken van natuurdocumentaires, het luisteren van podcasts en tekenen. Voor dat laatste heb ik het liefst mijn twee katten als model.

Voor vragen over de Bibliotheek op school, boekentips of andere zaken rondom leesbevordering kunt u mij op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of, wanneer ik aanwezig ben, aanspreken in de school.

 

Samenwerkingspartners - Kunstkwartier

Hallo allemaal,Voorbeeld van afbeelding

Bij deze wil ik mijzelf graag even voorstellen. Ik ben Natascha Hens en ik ben als jeugdverpleegkundige verbonden aan de Vrijhoeve.

Opvoeden is leuk en uitdagend, maar kan soms ook lastig zijn. Dan is het goed

om te weten dat je er als ouders niet alleen voor staat. Ik denk met u mee

over onderwerpen als voeding, verlegenheid of pesten.

Maar ook over echtscheiding, beginnende puberteit en drukke kinderen.

Ik sluit aan bij het zorgteamoverleg op school en wanneer blijkt dat

er een intensievere hulpvraag is, dan help ik graag mee in het zoeken naar

een specialistische zorgaanbieder voor uw kind.

Dus heeft u vragen over opvoeden, opgroeien of de gezondheid van uw kind? Ik sta voor u klaar!

U kunt een afspraak met mij maken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.