Even voorstellen

Op deze pagina stellen alle medewerkers van basisschool de Vrijhoeve zich aan u voor. 

 

Directeur/intern begeleider: Laura 

Hallo!

Mijn naam is Laura de Graaff.

Sinds dit schooljaar ben ik hier op R.K. basisschool De Vrijhoeve waarnemend directeur en waarnemend intern begeleider. Ik heb dus een breed takenpakket, maar ik houd van uitdagingen en ik denk mijn ervaringen van de afgelopen jaren goed te kunnen gebruiken.

Na het afstuderen in mei 2001 heb ik tot aan de zomervakantie van 2001 in de kleuterklas en bovenbouwgroepen gewerkt van basisschool De Lage Weijkens in Loon op Zand en basisschool D’n Hazennest in Tilburg.

Daarna ben ik gaan werken het speciaal basisonderwijs in Waalwijk. Daar heb ik ruim 19 jaar gewerkt als leerkracht, maar ook als rugzakcoördinator, locatieleider, intern begeleider en uiteindelijk adjunct directeur. Naast mijn fulltime baan heb ik 15 jaar in de zorg gewerkt op een logeerhuis voor kinderen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. Daar heb ik nachtdiensten en dagopvang gedaan in de weekenden en de vakanties. Ik vond het fijn om de kinderen buiten schooltijd te helpen met de dagelijkse verzorging, maar ook heerlijk om o.a. uitjes te plannen of om op het logeerhuis samen te knutselen, te koken of voor te lezen.

Ik ben afgestudeerd remedial teacher en gedragsspecialist. Daarnaast heb ik de studies Master SEN SVIB (school video interactie begeleiding) en Master SEN specialist speciaal onderwijs cluster 4 gevolgd. De Magistrum schoolleidersopleiding heb ik in schooljaar 2018-2019 afgerond.

Mocht u een vraag hebben of wat willen delen dan kunt u mij mailen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) of bellen voor een afspraak (0416-543350). Dan zorg ik voor koffie of thee. In principe ben ik heel de week in de school en anders kunt u een terugbelverzoek achterlaten bij mijn collega's 

Samenwerkingspartners - Kunstkwartier

Conciërge: Jan

Hoi,

ik ben Jan. Een aantal uur per week ben ik conciërge op basisschool de Vrijhoeve. Ik woon in Diesen met m’n vrouw en twee teckels Dirk en Dorientje. Mijn hobby is paardrijden (aangespannen), dit doen we met de hele familie. Hiermee doen we ook mee aan Crosswedstrijden. Ook lees en knutsel ik graag.

Ik ben de trotse opa van mijn eerste kleinkind Evi en de tweede is op komst.

Samenwerkingspartners - Kunstkwartier

Groep 1/2 leerkracht: Daniël 

Hallo, Danil

Mijn naam is meneer Daniël.

Samen met juf Letty en juf Ellen ben ik verantwoordelijk voor groep 1-2.

Ik vind het belangrijk dat kinderen met plezier naar school gaan en ik lever graag een bijdrage aan een succesvolle start van hun onderwijsloopbaan.

In mijn vrije tijd zwem en lees ik graag.

Ik ga regelmatig naar een theatervoorstelling en volg de ontwikkelingen op het gebied van onderwijs, mindfulness, minimalisme en tiny houses.

Samenwerkingspartners - Kunstkwartier

Groep 1/2 leerkracht: Letty

Hallo, Letty

Ik ben Letty de Nijs en woon in Kaatsheuvel. Ik ben moeder van drie volwassen kinderen

en werk al heel wat jaren in het onderwijs.

Sinds 2017 werk ik op bs de Vrijhoeve. Dit schooljaar op woensdag en vrijdag.

Naast groepsleerkracht ben ik vertrouwenscontactpersoon.

Heel belangrijk vind ik een fijne sfeer in de groep zodat de kinderen zich thuis voelen. Een kind mag kind zijn. Spelend leren en ontdekken staan hoog in het vaandel.

In mijn vrije tijd speel ik klarinet bij Harmonie Kaatsheuvel en verzorg ik de opleiding.

Verder vind ik wandelen, fietsen en creatief bezig zijn leuk.

Samenwerkingspartners - Kunstkwartier

Onderwijsassistent groep 1/2 en groep 3/4: Ellen

Hallo, Ellen
Mijn naam is Ellen van den Hout- van Lier. Ik ben 30 jaar en samen met mijn vriend heb ik 2 zoontjes. 
Ik ondersteun op maandag, dinsdag en donderdag in groep 1-2 en groep 3-4. 
In mijn vrije tijd sport ik graag en ben ik ook bezig met het maken van foto's.
Mocht u vragen hebben dan kunt u mij mailen ; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
We gaan er een leuk schooljaar van maken! 

Samenwerkingspartners - Kunstkwartier

groep 3/4: Marion

 

Hallo, Marion

Mijn naam is Marion van de Veerdonk. Samen met mijn man en drie kinderen woon ik in Drunen. We hebben ook nog twee katten.

Sinds 1992 werk ik in het onderwijs als leerkracht, waarvan de afgelopen twee jaren bij deze school. De spontaniteit van kinderen maakt dat ik iedere dag met plezier naar mijn werk ga. Ik geniet van elk (klein) stapje dat gemaakt wordt tijdens de ‘ontdekkingstocht’ van kinderen, ongeacht op welk vlak dat is. Kinderen moeten zich veilig en vertrouwd kunnen voelen, daarom vind ik werken aan zelfvertrouwen, een gezellige sfeer en een positieve mindset erg belangrijk. Hierdoor past mijn taak als coördinator pedagogisch klimaat, waaronder pestcoördinator, goed bij mij.

Ook dit schooljaar ga ik er weer voor om er, samen met mij duo Tessa, een gezellig en leerzaam jaar van te maken.

 Samenwerkingspartners - Kunstkwartier

groep 3/4: Tessa

Hallo, Tessa

Mijn naam is Tessa Kwik. Ik ben 43 jaar en woon samen met mijn man en 2 kinderen (Robbe 11 jaar en Lise 9 jaar) in Ravels. Als hobby’s fiets ik graag (MTB), speel ik tennis en gaan we regelmatig weg met de camper.

Ik ben 12 jaar een gediplomeerd maatschappelijk werkster geweest. In die 12 jaar heb ik verschillende functies uitgevoerd (o.a. algemeen maatschappelijk werk, schuldhulpverlener, mentor, trainer) In 2012 heb ik de keuze gemaakt te stoppen met werken om me volledig te richten op het moederschap. Inmiddels gaan mijn kinderen naar school wat mij de ruimte gaf om me weer te richten op mijn carrière.

Ik ben als vrijwilliger verbonden aan de school van mijn kinderen. Ik ben lid en voorzitter van de ouderraad. Ik ben lees- en kriebelouder geweest en gaf ik huiswerkbegeleiding. Dit gaf me zoveel voldoening dat ik de verkorte deeltijdopleiding Pabo heb gedaan en in 2018 mijn diploma heb behaald.

Ik ben zeer idealistisch en positief ingesteld. Ik krijg terug van collega´s dat ik kinderen echt zie, mijn positieve energie, oplossingsgericht en ik ben betrouwbaar. Ik ben flexibel en een echte teamplayer.

Mijn overtuiging: ‘Iedere leerling leren op zijn eigen manier te leren’. Ik wil kinderen ruimte geven om te laten ontdekken wat ze wel of nog niet kunnen, een growth mindset-stimuleren en reflectief vermogen ontwikkelen. Mijn waarden: Respect, Vertrouwen, Eerlijk.

Ik werk op donderdag en vrijdag. Aarzel niet om me aan te spreken als je meer wilt weten en/of vragen hebt. Je mag me ook altijd mailen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 Samenwerkingspartners - Kunstkwartier

groep 5/6: Christy 

 

Hoi, Christy

Ik ben Christy Westerlaken en werk sinds 3 jaar met veel plezier op Basisschool De Vrijhoeve.

Dit jaar mag ik de leerlingen van groep 5/6 weer lastige keersommen uitleggen en het verschil tussen de korte en lange klank. Ik woon samen met mijn vriend Jeroen in Drunen. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te koken en te bakken, ga ik graag uit eten en winkelen doet het ook altijd goed! In de vakanties ga ik het liefst op reis naar nieuwe bestemmingen. Tallinn, de hoofdstad van Estland, staat nu hoog op het lijstje!

Samenwerkingspartners - Kunstkwartier

 

groep 7/8: Cassie

Hoi,Cassie

Ik ben Cassie Rutters en dit jaar leerkracht van groep 7/8. De tijd vliegt want ondertussen is dit alweer mijn vierde jaar op basisschool de Vrijhoeve. Juf zijn is iets wat ik van kleins af aan al graag wilde doen en gelukkig sta ik daar nog steeds achter!

Samen met mijn vriend Kevin woon ik in Waalwijk. Daar genieten we van ons nieuwe huis! In mijn vrije tijd ben ik graag in de sportschool te vinden en hang ik daar aan de gewichten. Ook winkelen en lekker uit eten gaan vind ik leuk om te doen.

Wanneer u vragen heeft kunt u mij bereiken via : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Samenwerkingspartners - Kunstkwartier

vaste vervanger: Betty

Hoi, Betty

Ik ben Betty Jansen, woonachtig in Kaatsheuvel.

Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen en 2 kleinkinderen. Zo’n 17 jaar werk ik nu met veel plezier op De Vrijhoeve; een kleine school met een gezellig, enthousiast team.

De afgelopen jaren heb ik groep 3 en 4 onder mijn hoede gehad.

Na zoveel jaar full-time te hebben gewerkt, leek het mij ook wel fijn om wat meer vrije tijd te hebben: wij gaan graag op vakantie en weekendjes weg!

De school en vooral de kinderen helemaal loslaten, kan ik nog niet.

Dit jaar ondersteun ik groep 7/8 van Cassie. Ik sta in de groep, als zij haar lesvrije- en ict-dagen heeft.

Daarnaast neem ik gedurende het schooljaar de DMT en AVI toetsen af. Ook assisteer ik graag bij de activiteiten/feesten op school.

Zo ben ik toch nog betrokken bij het wel en wee van de Vrijhoeve.

Samenwerkingspartners - Kunstkwartier

buurtsportcoach dinsdag: Rick

 

Hallo allemaal,thumbnail_Foto Rick RKDVC.jpg

Mijn naam is Rick van Woerkom. Ik ben 25 jaar oud en ik woon zelf in Drunen. Dit wordt het derde schooljaar dat ik werk voor het BeweegBuro en ik heb het geluk dat ik op dinsdagmiddag de Vrijhoeve gymles mag komen geven. Verder werk ik binnen gemeente Waalwijk ook nog op de Hoef-Hugo, de Brug en de Koningsschool. Daarnaast organiseer ik met mijn collega's van gemeente Waalwijk ook Sport na School, het GO Waalwijk Festival, GO Play Kick Off en nog meer evenementen.

Ik heb er erg veel zin in, dus tot snel!

Met sportieve groet,

Samenwerkingspartners - Kunstkwartier

buurtsportcoach donderdag: Lars

Hallo, Lars van der Heijden.jpg

Mijn naam is Lars van der Heijden en ik zal komend schooljaar vanuit het beweegburo op donderdag gymles geven aan groep 3 t/m 8. Zelf ben ik een echte sportieveling en vind ik alle sporten leuk maar besteed ik de meeste tijd aan waterpolo. Ik kom oorspronkelijk uit Rosmalen maar woon tegenwoordig in Bokhoven waar we sinds deze zomer ook een minicamping hebben. De andere 4 dagen van de week geef ik les op de Avans Hogeschool aan de Aaad Health & scoial work. Omdat ik de gymzaal niet kan missen mag ik op donderdag nog gymles geven op de Vrijhoeve. Verder ben ik ook nog bezig met een studie tot praktijk sportpsycholoog. Hiervoor begeleid ik topsporters met mentale vraagstukken die met hun sport te maken hebben (www.sportpsycholoog-lars.nl). Komend jaar gaan we er voor iedereen te laten ervaren hoe leuk sporten is.

Samenwerkingspartners - Kunstkwartier

Breinrijk dinsdagochtend

WhatsApp Image 2020-09-01 at 13.55.16.jpeg

BreinRijk! op de Vrijhoeve

Vanaf dit schooljaar is Breinrijk! met haar lessen op dinsdag te gast in uw school. Inmiddels hebben wij kennis gemaakt met de teamleden en voelen ons welkom.

Wij vinden het heel fijn dat wij hiervoor gebruik mogen maken van het computerlokaal. Tussendoor mogen wij na de ochtendpauze van de school gebruik maken van het schoolplein. Morgens starten wij met de inloop , deze is tussen 8.45 en 9.00 uur en de uitloop van 12.00 uur tot 12.15 uur. Breinrijk is de bovenschoolse voorziening van Leerrijk waar (hoog)begaafde leerlingen de mogelijkheid krijgen om een dagdeel met gelijkgestemden samen te werken aan persoonlijke leerdoelen.

Wellicht komen we elkaar dus nog wel eens tegen!

Met vriendelijke groet,

Liesbeth de Wit, begeleider Breinrijk! groep 8

 

Samenwerkingspartners - Kunstkwartier

Hallo allemaal,Voorbeeld van afbeelding

Bij deze wil ik mijzelf graag even voorstellen. Ik ben Natascha Hens en ik ben als jeugdverpleegkundige verbonden aan de Vrijhoeve.

Opvoeden is leuk en uitdagend, maar kan soms ook lastig zijn. Dan is het goed

om te weten dat je er als ouders niet alleen voor staat. Ik denk met u mee

over onderwerpen als voeding, verlegenheid of pesten.

Maar ook over echtscheiding, beginnende puberteit en drukke kinderen.

Ik sluit aan bij het zorgteamoverleg op school en wanneer blijkt dat

er een intensievere hulpvraag is, dan help ik graag mee in het zoeken naar

een specialistische zorgaanbieder voor uw kind.

Dus heeft u vragen over opvoeden, opgroeien of de gezondheid van uw kind? Ik sta voor u klaar!

U kunt een afspraak met mij maken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.