Even voorstellen

Op deze pagina stellen alle medewerkers van basisschool de Vrijhoeve zich aan u voor. 

 Team 2021/2022

 team site

Directeur: Laura 

DSC03289 2 2

Goedendag, wat leuk dat je de tijd neemt om ons team beter te leren kennen. 

Ik zal mezelf even voorstellen. Mijn naam is Laura de Graaff. 

Sinds schooljaar 2020-2021 werk ik op basisschool De Vrijhoeve. Ik ben hier begonnen als waarnemend directeur en waarnemend intern begeleider. Het was een breed takenpakket, maar ik houd van uitdagingen en had (en heb nog steeds) een fijn team om mee te werken! 

Sinds juni 2021 ben ik benoemd als directeur en sinds dit schooljaar heb ik geen ib taken meer zodat ik mij kan richten op het directeurschap. 

Na mijn afstuderen in mei 2001 heb ik tot aan de zomervakantie in de kleuterklas en bovenbouwgroepen gewerkt van basisschool De Lage Weijkens in Loon op Zand en basisschool D’n Hazennest in Tilburg. 
Hierna ben ik gaan werken in het speciaal basisonderwijs in Waalwijk. Op SBO Het Zilverlicht heb ik ruim 19 jaar gewerkt als leerkracht, maar ook als rugzakcoördinator, locatieleider, intern begeleider en uiteindelijk als adjunct- directeur.

Naast mijn fulltimebaan in het onderwijs heb ik 15 jaar, in de weekenden en de vakanties, in de zorg gewerkt op een logeerhuis voor kinderen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. Daar heb ik dag- en nachtdiensten gedraaid. Ik vond het fijn om de kinderen buiten schooltijd te helpen met de dagelijkse verzorging, maar ook heerlijk om o.a. uitjes voor hen te plannen of om op het logeerhuis samen te knutselen, te koken of voor te lezen.

Ik ben afgestudeerd remedial teacher en gedragsspecialist. Daarnaast heb ik de studies Master SEN SVIB (school video interactie begeleiding) en Master SEN specialist speciaal onderwijs cluster 4 behaald. De Magistrum schoolleidersopleiding heb ik in schooljaar 2018-2019 afgerond.

Mocht u een vraag hebben of wat willen delen dan kunt u mij mailen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of bellen voor een afspraak (0416-543350). In principe ben ik heel de week op school en anders kunt u een terugbelverzoek achterlaten bij mijn collega's. Tot ziens! 

Samenwerkingspartners - Kunstkwartier

Intern begeleider: Maud

thumbnail Pasfoto Maud Veraa

Ik ben Maud Veraa en dit schooljaar start ik voor het eerste jaar op Bs de Vrijhoeve. Op de school zal ik twee dagen werken als intern begeleider. Ik zal voornamelijk op maandag en donderdag aanwezig zijn. Naast mijn werkzaamheden op Bs de Vrijhoeve zal ik ook drie dagen werken op Bs Pieter Wijten in Waalwijk waar ik ook intern begeleider ben. 
 
Ik heb de afgelopen 4 jaar gewerkt op Bs Pieter Wijten als leerkracht en 1 jaar als intern begeleider.  Ik heb onwijs veel zin in deze nieuwe uitdaging op Bs de Vrijhoeve. Ik hoop u alle snel te mogen ontmoeten. Mocht u voor mij een vraag hebben zou u altijd naar de school kunnen bellen of mij mailen. Mijn mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 
  
Met vriendelijke groet, 
Maud Veraa
Samenwerkingspartners - Kunstkwartier

Conciërge: Jan

DSC02049 3

Ik ben Jan. Een aantal uur per week ben ik conciërge op basisschool de Vrijhoeve. Ik woon in Diesen met m’n vrouw en twee teckels Dirk en Dorientje. Mijn hobby is paardrijden (aangespannen), dit doen we met de hele familie. Hiermee doen we ook mee aan Crosswedstrijden. Ook lees en knutsel ik graag.

Ik ben de trotse opa van mijn eerste kleinkind Evi en de tweede is op komst.

Samenwerkingspartners - Kunstkwartier

Groep 1/2 leerkracht: Daniël 

 Danil

Hallo,

Mijn naam is meneer Daniël.

Samen met juf Tessa en juf Ellen ben ik verantwoordelijk voor groep 1-2.

Ik vind het belangrijk dat kinderen met plezier naar school gaan en ik lever graag een bijdrage aan een succesvolle start van hun onderwijsloopbaan.

In mijn vrije tijd zwem en lees ik graag.

Ik ga regelmatig naar een theatervoorstelling en volg de ontwikkelingen op het gebied van onderwijs, mindfulness, minimalisme en tiny houses.

Samenwerkingspartners - Kunstkwartier

groep 1/2: Tessa

Tessa

Hallo, 

Mijn naam is Tessa Kwik. Ik ben 44 jaar en woon samen met mijn man en 2 kinderen (Robbe 12 jaar en Lise 10 jaar) in Ravels. In mijn vrije tijd wandel en fiets ik graag (MTB), verder speel ik tennis en houd ik van lezen en creatief bezig zijn.

Dit wordt mijn derde jaar op de Vrijhoeve. Daarvoor was ik een gediplomeerd maatschappelijk werkster en trainer. In 2012 heb ik de keuze gemaakt te stoppen met werken om me volledig te richten op het moederschap. Inmiddels gaan mijn kinderen naar school wat mij de ruimte gaf om me weer te richten op mijn carrière. Ik ben weer gaan studeren en heb ik 2018 het PABO-diploma gehaald.

Ik ben als vrijwilliger verbonden aan de school van mijn kinderen. Ik ben lid en voorzitter van de ouderraad. Ik ben lees- en kriebelouder geweest en gaf ik huiswerkbegeleiding.

Ik ben zeer idealistisch en positief ingesteld. Ik krijg terug van collega´s dat ik kinderen echt zie, positieve energie heb, creatief ben, oplossingsgericht en ik ben betrouwbaar. Dit maakt de overstap naar kleuters een logische stap voor mij.

Mijn overtuiging: ‘Iedere leerling leren op zijn eigen manier te leren’. Ik wil kinderen ruimte geven om te laten ontdekken wat ze wel of nog niet kunnen, een growth mindset-stimuleren en reflectief vermogen ontwikkelen. Mijn waarden: Respect, Vertrouwen, Eerlijk.

Ik werk op woensdag en donderdag. Aarzel niet om me aan te spreken als je meer wilt weten en/of vragen hebt. Je mag me ook altijd mailen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hartegroet,

Tessa

 Samenwerkingspartners - Kunstkwartier

Onderwijsassistent groep 1/2 en groep 3/4: Ellen

Ellen
Hallo, 
Mijn naam is Ellen van den Hout- van Lier. Ik ben 30 jaar en samen met mijn vriend heb ik 2 zoontjes. 
Ik ondersteun op maandag, dinsdag en donderdag in groep 1-2 en groep 3-4. 
In mijn vrije tijd sport ik graag en ben ik ook bezig met het maken van foto's.
Mocht u vragen hebben dan kunt u mij mailen ; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
We gaan er een leuk schooljaar van maken! 

Samenwerkingspartners - Kunstkwartier

groep 3/4: Christy 

 

Christy

Hoi, 

Ik ben Christy Westerlaken en werk sinds 4 jaar met veel plezier op Basisschool De Vrijhoeve! Na wat jaren in groep 5/6 mag ik dit schooljaar werken met de kinderen in groep 3/4. Het leren lezen staat in deze groep centraal, maar er is ook genoeg tijd over om te werken met de thema’s, creatief bezig te zijn en af en toe een spelletje te spelen.

Naast het lesgeven in groep 3/4 neem ik zitting in de medezeggenschapsraad van onze school. Ook ben ik talentcoördinator en zorg ik met de leerkrachten voor het beleid en de uitdaging voor kinderen die wat meer aankunnen.

Vanaf november woon ik samen met mijn vriend Jeroen in Waalwijk. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te koken en te bakken, ga ik graag uit eten en winkelen doet het ook altijd goed! In de vakanties ga ik het liefst op reis naar nieuwe bestemmingen. Sevilla en Taiwan staan voor komend jaar op de planning! 

Mocht u vragen hebben, kunt u mij bereiken via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Samenwerkingspartners - Kunstkwartier

groep 5/6: Cassie

 

Cassie

Hoi, 

Ik ben Cassie Rutters en dit jaar weer leerkracht van groep 5/6 na drie jaar groep 7/8. De tijd vliegt want ondertussen is dit alweer mijn vijfde jaar op basisschool de Vrijhoeve. Time flies when you are having fun!

In principe ben ik iedere dag voor de groep te vinden maar één keer in de twee weken neemt juf Betty het op woensdag over.

Samen met mijn vriend Kevin woon ik in Waalwijk. In mijn vrije tijd ben ik graag in de sportschool te vinden en hang ik daar aan de gewichten. Ook winkelen en lekker uit eten gaan vind ik leuk om te doen. Verder ben ik altijd op zoek naar leuke nieuwe spellen die ik dan met m'n vriendinnen kan spelen.

Wanneer u vragen heeft kunt u mij bereiken via : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Samenwerkingspartners - Kunstkwartier

groep 7/8: meneer Rob

 DSC03226 2

Hoi,

Ik ben Rob van der Linden, 43 jaar en woonachtig in Waalwijk. Ik woon daar met mijn vrouw, 2 dochters en onze hond. In mijn vrije tijd sport ik graag (kickboksen), maak en luister ik muziek, kijk ik wat series en films, bezoek ik fijne vrienden en teken en schilder ik het een en ander.

Voordat ik op De Vrijhoeve startte, heb ik heel wat jaren in Rijen voor de klas gestaan. Met name in de bovenbouw. Daarna heb ik nog bij verschillende onderwijsuitgeverijen gewerkt.

Ik ben maandag t/m vrijdag op school.

Mocht u vragen hebben dan kunt u mij mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We gaan er een leuk schooljaar van maken!

Samenwerkingspartners - Kunstkwartier

vaste vervanger: Betty

 Betty

Hoi,

Ik ben Betty Jansen, woonachtig in Kaatsheuvel.

Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen en 2 kleinkinderen. Zo’n 17 jaar werk ik nu met veel plezier op De Vrijhoeve; een kleine school met een gezellig, enthousiast team.

De afgelopen jaren heb ik groep 3 en 4 onder mijn hoede gehad.

Na zoveel jaar full-time te hebben gewerkt, leek het mij ook wel fijn om wat meer vrije tijd te hebben: wij gaan graag op vakantie en weekendjes weg!

De school en vooral de kinderen helemaal loslaten, kan ik nog niet.

Dit jaar ondersteun ik groep 5/6 van Cassie. Ik sta om de week op woensdag in de groep.

Daarnaast neem ik gedurende het schooljaar de DMT en AVI toetsen af. Ook assisteer ik graag bij de activiteiten/feesten op school.

Zo ben ik toch nog betrokken bij het wel en wee van de Vrijhoeve.

Samenwerkingspartners - Kunstkwartier

buurtsportcoach dinsdag: Rick

 

thumbnail_Foto Rick RKDVC.jpg

Hallo allemaal,

Mijn naam is Rick van Woerkom. Ik ben 25 jaar oud en ik woon zelf in Drunen. Dit wordt het derde schooljaar dat ik werk voor het BeweegBuro en ik heb het geluk dat ik op dinsdagmiddag de Vrijhoeve gymles mag komen geven. Verder werk ik binnen gemeente Waalwijk ook nog op de Hoef-Hugo, de Brug en de Koningsschool. Daarnaast organiseer ik met mijn collega's van gemeente Waalwijk ook Sport na School, het GO Waalwijk Festival, GO Play Kick Off en nog meer evenementen.

Ik heb er erg veel zin in, dus tot snel!

Met sportieve groet,

Samenwerkingspartners - Kunstkwartier

buurtsportcoach donderdag: 

 

 Jeroen

Hallo allemaal, 

Ik ben Jeroen Stijns, 30 jaar en woonachtig in Eindhoven. In oktober 2013 ben ik afgestudeerd als leraar lichamelijke opvoeding aan Fontys Sporthogeschool. Door mijn passie voor de buitensport, ben ik lang actief geweest binnen de buitensport sector. Mijn intentie om terug te keren in het onderwijs is er altijd geweest. Vandaar dat ik een jaar geleden de keuze heb gemaakt voor het Beweegburo. Waardoor ik komend schooljaar het genoegen heb om op donderdag de gymles te verzorgen op de Vrijhoeve. Naast de lessen op de Vrijhoeve zal ik ook actief zijn op andere basisscholen in Waalwijk en ga ik het buurtsportcoach team van Waalwijk versterken. In mijn vrije uren probeer ik zoveel als mogelijk buiten te zijn. Denk hierbij aan mountainbiken, klimmen, skiën en hardlopen.

Ik heb enorm veel zin en ik hoop jullie allemaal snel persoonlijk te kunnen ontmoeten. 

 

Samenwerkingspartners - Kunstkwartier

TSO

Hallo,

Mijn naam is Vera, 26 jaar en woonachtig in Sprang-Capelle.

Ik verzorg het overblijven en werk als invaller op school.

In mijn vrije tijd studeer ik voor pedagogisch medewerker , ben ik te vinden in de sportschool en spreek ik graag af met vrienden.

Ik vind het belangrijk dat de kinderen plezier hebben tijdens de lunchpauze en al hun energie kwijt kunnen voor dat ze weer de boeken in moeten.

Als het weer droog is zijn we heerlijk buiten aan het spelen maar als het regent dan zijn we binnen te vinden. Daar kunnen ze knutselen , kleuren of een spelletje spelen met elkaar.

Mocht u vragen hebben spreek mij gerust aan als u mij ziet lopen op school.

 

Samenwerkingspartners - Kunstkwartier

Taalimpuls

Ine

Beste ouders, 

Op de meeste basisscholen in de gemeente Loon op Zand en Waalwijk wordt Taalimpuls gegeven. Het doel van Taalimpuls is woordenschat en taalbegrip bij kinderen vergroten. Kinderen in groep 1 - 2 en 3 voor wie taal moeilijk is, leren spelenderwijs in een klein groepje nieuwe, belangrijke woorden en oefenen taal op een speelse manier. Zo wordt spreken en begrijpen van taal gemakkelijker voor uw kind en gaat het beter in de klas. Per week bezoek ik 1x uw school.

Mijn naam is Ine van Bilsen-Voets. Ik ben vanaf 1983 werkzaam in het onderwijs. Gestart als kleuterjuf, daarna leerkracht, Intern Begeleider en nu Taalondersteuner.

Wellicht kom ik u binnenkort tegen op één van de scholen of komt uw kind enthousiast thuis met een verhaal, liedje of spelletje vanuit de Taalimpuls begeleiding. 

 

Samenwerkingspartners - Kunstkwartier

Hallo allemaal,Voorbeeld van afbeelding

Bij deze wil ik mijzelf graag even voorstellen. Ik ben Natascha Hens en ik ben als jeugdverpleegkundige verbonden aan de Vrijhoeve.

Opvoeden is leuk en uitdagend, maar kan soms ook lastig zijn. Dan is het goed

om te weten dat je er als ouders niet alleen voor staat. Ik denk met u mee

over onderwerpen als voeding, verlegenheid of pesten.

Maar ook over echtscheiding, beginnende puberteit en drukke kinderen.

Ik sluit aan bij het zorgteamoverleg op school en wanneer blijkt dat

er een intensievere hulpvraag is, dan help ik graag mee in het zoeken naar

een specialistische zorgaanbieder voor uw kind.

Dus heeft u vragen over opvoeden, opgroeien of de gezondheid van uw kind? Ik sta voor u klaar!

U kunt een afspraak met mij maken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.