Ouderraad

Wat is een ouderraad?

De ouderraad is een groep ouders waarvan hun kind(eren) op Bs de Vrijhoeve zitten. De ouders van de ouderraad zetten zich voor school in op allerlei verschillende manieren. Zo helpen ze met het organiseren en uitvoeren van leuke activiteiten binnen de school. Daarnaast zijn onze klassenouders ook lid van de ouderraad, in deze rol helpen ze de leerkrachten bij bepaalde activiteiten waar school hulp bij nodig heeft. 
De ouderraad is een apart orgaan binnen de school in de vorm van: Stichting Ouderraad de Vrijhoeve. 

  

Wat doet de ouderraad aan activiteiten binnen de school?

Schoolfotograaf, sinterklaasviering, kerstknutselmiddag, kerstviering, carnaval, communie, schoolreisjes en/of uitstapjes, avond 3-daagse, Pasen, laatste schooldag, open dagen, jubileumactiviteiten, afscheidscadeautjes groep 8, enzovoorts.

Bij de aanmelding en opgave van uw kind op onze school kunt u zich opgeven als lid van onze ouderraad. Deze is samengesteld uit een groep van ouders die allerlei activiteiten organiseert en meedenkt over het totale schoolgebeuren. Elke maand vergadert de ouderraad in aanwezigheid van een teamlid.

 

Huidige bezetting van de ouderraad:

Laura Rosenbrand (voorzitter), Niels van Tiggelen (penningmeester), Maarten Mulder (secretaris), Chantal Weeterings, Petra Vloemans, Christ Vermeer, Dimitri van der Velden, Tjitske van den Bogaart, Jarno Nederveen en Maud Veraa (namens het team).

 

Vrijwillige Ouderbijdrage/contributie

Basisscholen in Nederland mogen ouders om een vrijwillige ouderbijdrage vragen. Scholen besteden deze bijdrage aan extra activiteiten buiten het gewone lesprogramma om. De hoogte van het bedrag en waaraan het besteed gaat worden, moet in de schoolgids beschreven staan. Daarnaast wordt jaarlijks aan alle ouders verantwoord waaraan het geld is uitgegeven.

Bij ons op school is de vrijwillige ouderbijdrage € 19,50 per kind per jaar. Wanneer een leerling later in het schooljaar instroomt op de Vrijhoeve, wordt dit bedrag aangepast. De OR stuurt de ouders van deze nieuwe leerlingen rond de tweede helft van het schooljaar een brief met de vraag om de vrijwillige ouderbijdrage over te maken. Het geld wordt uitgegeven aan feestelijke en overige bijzondere activiteiten. Dat kan dus een cadeautje op de sinterklaasviering zijn, maar ook iets te drinken tijdens carnaval, prijzen voor de kerstbingo of het afscheidscadeau voor de kinderen uit groep 8. Ook het schoolreisje en het afscheidskamp van groep 8 vallen onder de vrijwillige bijdrage. 

De vrijwillige ouderbijdrage is dus wettelijk gezien een vrijwillige financiële bijdrage van ouders aan Bs de Vrijhoeve. We hopen echter dat u beseft dat school door middel van die bijdrage allerlei extra activiteiten kan organiseren waaraan de kinderen veel plezier beleven. We hopen deze activiteiten te kunnen blijven organiseren. We zijn dan ook blij wanneer ouders de vrijwillige bijdrage betalen. Ouders die het financieel even moeilijk hebben en deze vrijwillige bijdrage willen betalen, kunnen contact opnemen met de directie voor een speciale regeling. U kunt dan denken aan het betalen in termijnen of het inschakelen van hulp door bijvoorbeeld de gemeente (Schoolwijzer), stichting Leergeld of bijvoorbeeld de Strohalm. Zij helpen gezinnen met een kleine portemonnee met het betalen van de vrijwillige ouderbijdrage.

Contact opnemen met de ouderraad?
U kunt ons aanspreken op het schoolplein of een e-mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.