Ouderraad

Wat is een ouderraad?

  • De ouderraad is een groep ouders waarvan hun kind(eren) op BS de Vrijhoeve zitten, die zich inzet voor de school op allerlei manieren. Zo helpen ze onder andere met het organiseren en uitvoeren van alle leuke activiteiten binnen de school.
  • Alle leden van de ouderraad zijn tevens klassenouder, in die functie helpen ze ook de leraar of lerares bij bepaalde activiteiten waar ze hulp of meer toezicht bij nodig hebben. Daarnaast zijn de leden van de ouderraad tevens uw doorgeefluik als het gaat om ideeën, opmerkingen of klachten m.b.t. de school.
  • De ouderraad is een apart orgaan binnen de school in de vorm van: Stichting Ouderraad de Vrijhoeve.

  

Wat doet de ouderraad aan activiteiten binnen de school?

Schoolfotograaf, sinterklaasviering, kerstknutselmiddag, kerstviering, carnaval, communie, schoolreisjes en/of uitstapjes, avond 3-daagse, Pasen, laatste schooldag, open dagen, jubileumactiviteiten, afscheidscadeautjes groep 8, enzovoorts.
 

Bij de aanmelding en opgave van uw kind op onze school kunt u zich opgeven als lid van onze ouderraad. Deze is samengesteld uit een groep van ouders die allerlei activiteiten organiseert en meedenkt over het totale schoolgebeuren. Elke maand vergadert de ouderraad in aanwezigheid van een teamlid.

 

Huidige bezetting van de ouderraad:

Laura Rosenbrand (voorzitter), Niels van Tiggelen (penningmeester), Maarten Mulder (secretaris), Chantal Weeterings, Petra Vloemans, Christ Vermeer, Dimitri van der Velden, Tjitske van den Bogaart en Cassie Rutters (namens het team).

 

Vrijwillige Ouderbijdrage/contributie

Het onderwijs aan onze school is kosteloos. Om extra activiteiten en vieringen te kunnen bekostigen, wordt van de ouders door de Ouderraad een vrijwillige bijdrage gevraagd, deze wordt jaarlijks opnieuw bekeken en is voor dit jaar op € 19,50 per kind vastgesteld.

De financiële bijdrage voor bijv. het schoolreisje en het afscheidskamp van groep 8 wordt door de school apart geïnd. Jaarlijks wordt bekeken of de ouderraad hiervoor een bijdrage beschikbaar kan stellen.


Contact opnemen met de ouderraad?
U kunt ons aanspreken op het schoolplein of een e-mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.