Groep 7/8

Welkom in groep 7/8!

Wij zijn een gezellige groep van 18 kinderen. Voor een groot deel van ons is dit het laatste jaar, dat maakt het ook wel spannend! In dit jaar maken we ons al klaar voor de middelbare school en groep 7 mag daar al van meegenieten. Zo werken we met een weektaak. Hierbij moeten we onze taken zelf plannen en zijn we daar zelf verantwoordelijk voor. Handig, want dat hebben we later ook nodig. 

Een dag in de klas ziet er ongeveer zo uit:

In de ochtend werken we aan taal, rekenen en spelling. Maar ook de actualiteit vinden wij erg belangrijk. We kijken het nieuws en bespreken de belangrijkste dingen die gebeuren om ons heen. Dat kan in de wereld zijn maar ook iets wat dicht bij ons ligt.  

Na de lunch hebben we tijd voor begrijpend lezen, verkeer, Engels maar uiteraard ook voor handvaardigheid en tekenen. Daarnaast werken we ook in thema's. Bij het werken in thema's komen de zaakvakken zoals rekenen, taal en spelling regelmatig terug maar is er ook aandacht voor WO vakken zoals geschiedenis, natuur & techniek en aardrijkskunde. 

Sinds een paar jaar hebben we in groep 7/8 chromebooks. In de ochtend werken we daarmee op Snappet maar tijdens het thema gebruiken we deze ook om informatie op te zoeken en gelijk te kunnen verwerken. 

Naast al het werken zorgen we samen ook voor gezelligheid en vinden we het belangrijk om samen één groep te zijn. Ook al zijn het eigenlijk twee klassen door elkaar. Zoals meester Jaap in zijn boeken zegt: 'Wij willen geen 2 groepen zijn, wij zijn samen groep 7/8!'

Groetjes, groep 7/8