Groep 3/4

Welkom!

Welkom!

Leuk, dat je in groep 3 / 4 komt kijken.

Dit schooljaar zitten er 18 kinderen in onze groep: 11 kinderen in groep 3 en 7 kinderen in groep 4 en we hebben al laten zien dat we hard kunnen werken.

Alle leerkrachten van onze school vinden ‘een goede sfeer in de groep’ en ‘lekker in je vel zitten’ erg belangrijk. Daarom besteden we veel aandacht aan sociaal-emotionele ontwikkeling: wie ben ik, wie/hoe wil ik zijn en hoe gaan we met elkaar om.

In de ochtend zijn we veelal bezig met leesonderwijs, woordenschat, rekenen, schrijven en groep 4 ook nog met taal en spelling. We kijken naar de Dag van Vandaag: wat is er vandaag in het nieuws. Op de middag doen we vooral wereldoriëntatie, (welke we aanbieden via thema’s), de creatieve vakken en engels.

Vanaf groep 4 maken we gebruik van Snappet (digitaal onderwijs). Ieder kind heeft een eigen tablet waarop gewerkt wordt aan taal, spelling, woordenschat en rekenen. Het voordeel van Snappet is dat kinderen extra oefeningen aangeboden krijgen op hun eigen niveau en kunnen werken hun eigen leerdoelen.

Juf Ellen ondersteunt onze groep een deel van de dag op maandag, dinsdag en donderdag. Hierdoor is er veel aandacht voor elk kind en kunnen er regelmatig instructies aangeboden worden in een kleine groep.

We hebben gymlessen in Zidewinde. Op donderdagochtend (het hele jaar) en op dinsdagmiddag (een groot deel van het jaar).

Dit is maar een korte indruk van onze groep. Er gebeurt natuurlijk nog veel meer in onze klas!

Groetjes

Tessa Kwik en Marion van de Veerdonk