Groep 7/8

Welkom in groep 7/8!

Wij zijn een gezellige groep van 24 kinderen. Voor een groot deel van ons is dit het laatste jaar. Ook wel spannend dus! In dit jaar maken we ons al klaar voor de middelbare school en groep 7 mag daar al van meegenieten. Zo werken we met een weektaak. Hierbij moeten we onze taken zelf plannen en zijn we daar zelf verantwoordelijk voor. Handig, want dat hebben we later ook nodig. 

Een dag in de klas ziet er ongeveer zo uit:

In de ochtend werken we aan taal, rekenen en spelling. Maar ook de actualiteit vinden wij erg belangrijk. We kijken het nieuws en bespreken de belangrijkste dingen. 

Na de lunch hebben we tijd voor begrijpend lezen, verkeer, Engels maar uiteraard ook voor handvaardigheid en tekenen. 

Dit jaar gaan we ook werken in thema's waar we veel mee bezig zullen zijn. Dit jaar hebben we ook de nieuwe chromebooks. In de ochtend werken we daarmee op Snappet maar tijdens het thema gebruiken we deze ook om informatie op te zoeken en gelijk te kunnen verwerken. 

Naast al het werken zorgen we samen ook voor gezelligheid en vinden we het belangrijk om samen één groep te zijn. Ook al zijn het eigenlijk twee klassen door elkaar. 

Op dit moment is krantenmeppertje ons favoriete spel in de klas. Wanneer we tijd over hebben doen we een paar rondes hiervan of een ander gezellig spel met z'n allen. 

Groetjes, groep 7/8